… ik hou zoveel van jou!

We zeggen het tegen anderen, maar zeg je dit wel eens tegen jezelf als je in de spiegel kijkt?

Het lijkt zo simpel, houden van, alleen is dat echt wel zo? Vraag aan tien mensen wat houden van voor hen betekent en je krijgt tien verschillende reacties. Bij iemand willen zijn, vlinders in je buik, samen oud worden, etc. etc.

Zeg jij wel eens tegen jezelf ‘ik hou van jou’? Kleine kans, want bij houden van denken we aan houden van een ander. Terwijl je pas van iemand kunt houden als je ook van jezelf houdt. Enge gewaarwording zeker om dit te lezen? Maar wel heel erg waar. Houden van in de dikke Van Dale staat voor liefhebben. Houden van betekent iemand accepteren met al zijn/haar leuke en niet zo leuke kanten. Dat geldt ook voor jezelf. Accepteer jezelf, kijk eens in de spiegel en benoem de punten die je mooi vindt aan jezelf. En zeg dan eens ‘ik hou van jou!’ Dat geeft ongetwijfeld een heel goed gevoel. Het is iemand die altijd van je zal houden, want jij mag er zijn.

Dit is één van de redenen waarom You! in mijn bedrijfsnaam staat. Jij bent de belangrijkste persoon in jouw leven. Van jezelf houden is daarin cruciaal.

Terug naar houden van. We zeggen het dan wel tegen anderen, vaak vergeten we het te zeggen tegen de mensen die het dichtst bij ons staan. Je partner, ja in het begin zeg je het vaak, maar hoe vaak zeg je het nog na tien of vijftien jaar samen? Je kinderen, je ouders, opa en oma? Daar zeggen we het bijna nooit tegen, we vinden het vanzelfsprekend en ‘dat weten ze toch wel’. Ik wil iedereen die dit artikel leest graag uitdagen en inspireren om komende zondag (vaderdag) eens tegen je vader te zeggen dat je van hem houdt. Zeg het ook meteen tegen je moeder. Een mooier cadeau kun je ze niet geven. Geniet ervan!

Enne… pap en mam, ik hou van jullie!

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Inspiratie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s