Mannen en vrouwen!

Of is het vrouwen en mannen?
Wat het ook is, er zijn veel overeenkomsten en waarschijnlijk even zoveel verschillen, zakelijk en privé. En ook verschillen in hoe mannen en vrouwen handelen en behandeld worden in veel situaties.

Belangrijke overeenkomst: ieder mens boeit! Mannen en vrouwen, groot, klein, dik, dun, jong, oud, noem maar op. Boeiende gezichten en dan in het bijzonder de uitstraling. Je kunt zoveel aflezen aan een gezicht. Het maakt mensen stuk voor stuk mooi. Ja echt, mooi!

Verschillen
Mannen en vrouwen kunnen samen leven, samen werken, samen zijn en soms kunnen ze elkaar niet uitstaan. Dan komen de verschillen om de hoek kijken.
Vrouwen irriteren zich als mannen de rommel niet opruimen. Vandeweek hoorde ik op tv nog dat een man aangaf het niet te zien als er iets op de trap ligt wat naar boven moet. Terwijl wij vrouwen alles in de gaten hebben. En vervolgens willen vrouwen dat mannen net zo worden als wij.

Aan de top van organisaties zie je langzaamaan ook steeds meer vrouwen verschijnen. Dat het zo langzaam gaat heeft meerdere redenen. Belangrijke reden is dat het voor vrouwen moeilijk is om er tussen te komen (vaak 2x bewijzen), voor mannen is het lastig omdat vrouwen nou eenmaal anders zijn en dingen anders doen. Voor beide partijen wennen en aanpassen en dat gaat niet van het één op andere moment.
We komen niet voor niets van verschillende planeten 😉

Vergelijkingen
Toch is het vreemd dat vrouwen in een gelijke positie vaak minder verdienen dan mannen. Komt dit omdat vrouwen minder goed onderhandelen? De kans is groot, want vrouwen die stevig onderhandelen en hun ‘poot’ stijf houden worden gezien als koppig, een harde tante zo niet bitch en daar hebben veel mannen weer moeite mee. Eigenlijk raar, als ze de functie krijgen wordt een dergelijke werkwijze van ze verwacht, maar liever nog niet om de baan te krijgen.

Zo zijn er ook de misinterpretaties uit het verleden. Je kent ze vast wel. Als je in het verleden als vrouw met je manager een lunchafspraak werd er gezegd dat je een relatie met hem had. Terwijl een man met dezelfde afspraak een zakelijke bespreking had. Dit is slechts één van de vele misinterpretaties die er (hoop ik) bestonden over mannen en vrouwen.

Prioriteiten
Vrouwen vinden ook andere dingen belangrijk. Mannen kijken alleen naar de zakelijke aspecten, vrouwen kijken vaak verder. Zij hebben ook (en ik zeg niet dat mannen dit niet hebben, maar anders) oog voor de privésituatie. Zij vinden het belangrijk dat ook dat goed geregeld is. Mannen leunen wellicht meer op hun vrouw om dit te regelen en vrouwen kunnen dit moeilijker overlaten aan anderen. Het verandert allemaal, dat wel, alleen duurt het een tijdje voordat deze verandering een gewoonte is voor zowel man als vrouw. Het is een erfenis uit het verleden en de ontwikkelingen die we allemaal doormaken. Een leerzaam proces voor alle partijen.

Ontwikkelingen
Gelukkig zien we ook steeds meer dat mannen hun gevoel durven tonen. Het wordt ook belangrijker gevonden om naast sterk, hard en zakelijk ook empatisch te zijn. Een goede ontwikkeling in mijn ogen, het draait uiteindelijk overal om mensen. Als je de diverse eigenschappen in de juiste balans kunt toepassen, man of vrouw, dan denk ik dat er een mooie toekomst voor ons allemaal in het verschiet ligt.

Advertenties

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Balans, Doelen/wensen en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Mannen en vrouwen!

 1. Jan zegt:

  Hoi Sandra,

  Leuk om te lezen. Voorbeeld van spullen laten liggen op de trap komt van de theatershow “Mannen komen van mars” van Huub Stapel.
  Ik ben er toevallig gisteren met mijn vrouw naar toe geweest. Hoewel zeer uitvergroot is het heel herkenbaar. Absolute aanrader. Nieuwe voorstellingen vanaf feb 2011 in oa Beatrix theater en DelaMar theater.
  Belangrijkste leerpunt voor mij – als man-: een vrouw heeft aandacht en begrip nodig. Probeer niet je eigen kernwaarden (vertrouwen en goedkeuring) te projecteren/uiten, dat werkt averechts.

  Het was vooral een avondje lachen om cliches en situaties.

  • Jan,
   Dank voor je reactie. Het voorbeeld komt inderdaad uit die theatershow. Ik vond het zo herkenbaar toen ik het hoorde op tv.
   Ik denk dat begrip naar beide kanten toe heel belangrijk is. Je hoeft het niet met elkaar eens te zijn, als je maar begrip toont voor elkaar en elkaars standpunten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s