Sprout Challenger Day 2010: Beleef een dag met lef!

Op donderdag 18 november 2010 organiseerde Sprout de Challenger Day 2010. Plaats van activiteit het fantastische gebouw de Beurs van Berlage in Amsterdam. Een inspirerende omgeving met heel veel ondernemers, zowel jong als al wat ouder.

Ondernemer en ondernemen
Een ondernemer bruist en sprankelt, heeft passie, lef en focus nodig en moet niet bang zijn om op z’n bek te gaan. Met deze en nog een aantal andere woorden werd de Challenger Day gestart.

Uit onderzoeken is gebleken dat we het meest creatief zijn als we 2 of 3 jaar oud zijn. Waar nu dan minder zul je denken? Eigenlijk is het antwoord heel simpel, we zijn opgevoed. Er is ons verteld wat hoort en niet hoort, wat we wel mogen en niet mogen. En het ergste voor je creativiteit, de lagere school!

Algemeen bekend is dat 70% van de medewerkers zijn of haar werk niet leuk vindt en dat 24% zelfs ziek wordt. Eigenlijk een heel schrijnend beeld, want we brengen een groot deel van onze tijd werkend door. Althans, velen van ons brengen een groot deel op kantoor door. Op kantoor aanwezig zijn betekent voor veel werkgevers dat je werkt, terwijl dat dus absoluut niet zo is. Omschakeling van beoordelen op aanwezig zijn naar het nakomen van de gemaakte afspraken is een fase waar we middenin zitten. Het vereist de nodige aanpassing in de stijl van leidinggeven en bedrijfsvoering. Ik ben wel benieuwd als deze omschakeling over een tijdje een feit is, wat dan het percentage medewerkers is wat zijn of haar werk niet leuk vindt. Voor mijn gevoel een stuk lager.

Een impressie
Op de bühne, onder dagvoorzitterschap van Leen Zevenbergen, verhalen van ondernemers die inmiddels hun sporen verdiend hebben, een impressie.

 

 


 
 
Wereldwijd

Ben Huh neemt ons mee naar de online wereld. Hoe kun je in deze wereld excelleren en krijg je miljoenen pageviews per dag. Social Media is matchmaking en Ben is een meester in het toepassen ervan. Human nature admires complexity, but rewards simplicity. Maak het dus niet te ingewikkeld en dat is precies wat hij heeft gedaan.

Er wordt kort aandacht gevraagd voor een initiatief van Steijn Pelle. Hij wil ‘Het Akkoord van de Jonge Ondernemer’ vrijdag 19 november aanbieden aan minister Maxime Verhagen. Het akkoord houdt in dat de patenten die opgeslagen liggen op universiteiten beschikbaar komen voor uitwerking en realisatie door jonge ondernemende studenten.

Na Steijn worden we meegenomen naar het verre Azië en hoe je daar zaken doet. Monique Ansink van Excellent Products vertelt ons hoe zij het aanpakt. Ze vertelt ook wat meer over haar leven: haar werk, netwerk, passies, privéleven en haar klanten. Een boeiend verhaal over hoe zaken te doen met Chinezen en Maleisiërs en ook over het programma Groeiversneller wat haar heeft geholpen.

Dan over naar iemand waarvan we allemaal het product kennen Niels Peteri van Quooker. Leuk om te horen hoe zijn vader ooit de eerste Quooker bedacht. We hebben instant producten die in 5 seconden klaar zijn (bijv. instant soep), we wachten echter 5 minuten of langer totdat het water dat we nodig hebben kookt. Dat kon anders vond hij en zo geschiedde. De Quooker is inmiddels uitgegroeid tot een fantastisch product wat in vele keukens terug te vinden is.

 

 

 

  
Bewegen is gezond
We hebben niet alleen geluisterd, we hebben ook gedanst. Nou ja, gedanst…. Vitale Zaken liet ons bewegen onder leiding van een dansdocente. Alleen hoe krijg je heel veel grijze pakken in beweging, dat was best een beetje lastig.

Veel inspanning en spanning ook voor Philip de Roo. Hij neemt ons mee naar Groenland, één van de enorm koude expedities die hij heeft ondernomen. Gestart als Ranger bij het WNF kreeg hij, voor zijn tomeloze inzet, in 2000 een reis aangeboden naar Antarctica uit handen van ZKH Prins Willem-Alexander. Dat was het begin van de passie die hem bracht naar het winterkoude Groenland.

Ik sluit mijn impressie af met het verhaal van Geraldo Vallen van drinkwater community Join the Pipe over de balans tussen goed doen en geld verdienen. Want hoe gek is het eigenlijk dat in een land als Nederland, waar je het water uit de kraan kunt drinken, we flesjes water kopen! Hij wil met duurzame flessen en karaffen (want die zijn er ook voor op tafel thuis en in restaurants), die je vult met drinkwater uit de kraan, werken aan een betere verdeling van drinkwater over de wereld.

Willen zijn waar je bent! Dat is waar het om draait. Je zult eerst moeten werken voordat je succes hebt of krijgt. Alleen in het woordenboek komt succes voor werk!


Speeddating

Op een drietal tijdstippen tijdens de pauzes werd een speeddate georganiseerd. Het is even zoeken om je plekje te vinden en dan heb je een half uur lang iedere keer een gesprek van 3 minuten. In mijn ogen en die van de andere deelnemers iets te kort, aangezien er soms maar één verhaal verteld kon worden in plaats van twee. Toch mocht het de pret niet drukken en heb ik inspirerende mensen ontmoet.

Challenger van het Jaar en Ondernemersboek van het Jaar
Gedurende het evenement werden er ook een tweetal prijzen uitgereikt, de Challenger van het Jaar en het Ondernemersboek van het Jaar. Bij de laatste was er ook nog een publieksprijs.
 
– Challenger van het Jaar is geworden Marcel Beemsterboe
   van Vakantieveilingen. Het volledige juryrapport staat op de site van 
   Sprout.
– Ondernemersboek van het Jaar. ‘Ambitie‘, geschreven door Annemarie 
   van Gaal
– De publieksprijs werd gewonnen door Michiel Muller met zijn boek
   ‘Ervaringen van een Serial Entrepreneur’

Een ondernemer heeft passie, lef, doorzettingsvermogen en focus nodig en moet niet bang zijn om op z’n bek te gaan. Dat is wel duidelijk geworden na een dag vol inspiratie en uitdaging.

 

Advertenties

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Sprout Challenger Day 2010: Beleef een dag met lef!

  1. Pingback: Tweets that mention Sprout Challenger Day 2010: Beleef een dag met lef! | You! Coaching's Blog -- Topsy.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s