Altijd en overal bereikbaar

Dat is wat er tegenwoordig zo’n beetje van ons allemaal verwacht wordt. Tegelijkertijd zijn we dat ook eigenlijk allemaal. Alleen vraag ik me dan af ‘is het ook wat we allemaal willen?’. Ik denk van niet.

Mobiele telefoons
Zo’n 20 jaar geleden kwamen de eerste autotelefoons op de markt en iets meer dan 15 jaar geleden de eerste mobieltjes. Erg handig, want indien nodig kon je iemand tenminste bereiken. Wat is het sinds die tijd hard gegaan. Er zijn nog maar weinig mensen die geen mobiele telefoon hebben. En wat voor telefoon, want tegenwoordig is het ongeveer een compleet kantoor en biedt het toegang tot de hele wereld. Internet, Twitter, e-mail, bellen, sms-en, pingen, noem maar op.

Is het nodig om altijd bereikbaar te zijn? Ik vind van niet, heb zelf ook nog geen Iphone of vergelijkbaar al zoek ik die wel omdat het soms toch wel handig kan zijn heb ik inmiddels gemerkt.

Werk
Werkgevers verwachten van een werknemer ook steeds meer en meer dat ze altijd gebeld kunnen worden, 24/7 dus. Hoe ga je daar mee om als werknemer en werkgever? Maak hier van tevoren goede afspraken over om problemen te voorkomen. Ik denk zelf dat in geval van nood bereikbaarheid vanzelfsprekend mag zijn, alleen om nou door je manager gebeld te worden tijdens de vakantie omdat hij of zij iets niet kan vinden….dat gaat mij te ver. En ja, deze werkgevers zijn er.

Ondernemer
Voor ondernemers is het altijd lastig. Soms wil je wel eens helemaal loskoppelen, alleen wil je ook niet een opdracht of klant mislopen. Voicemail en e-mail vangen een deel op, ben wel benieuwd hoe ondernemers dit zien.

Hoe bereikbaar je bent is dus afhankelijk van je eigen instelling en de mensen om je heen. Maak daar waar nodig goede afspraken of zorg voor een goede achtervang. Ik blijf het nog steeds fantastisch om soms te ervaren hoe het is om even te genieten van het onbereikbare.

Advertenties

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Balans en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Altijd en overal bereikbaar

  1. Pingback: Tweets that mention Altijd en overal bereikbaar | You! Coaching's Blog -- Topsy.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s