We doen het overal en continu: verbinden

We doen het overal en continu, verbinden. Zowel fysiek, analoog als digitaal. Zelfs mensen met contactvrees leggen verbinding tussen zichzelf en iets of iemand.

Hoe vaak verbinden wij per dag? Vaak, het is niet eens te beschrijven zonder lappen tekst te krijgen. Denk hierbij aan de wekker die ons wakker maakt, de blik daarna in de spiegel (au!), de rit naar het werk, gesprekken voeren, mail checken, etc. etc. Heel veel dus. We kunnen niet zonder!

Communicatie
Verbinden is een vorm van communicatie. Iedereen doet het en gebruikt het. De één wat beter dan de ander. Terwijl het eigenlijk heel simpel is. Een vriendelijke glimlach als je iemand, ja ook een onbekende, tegenkomt. Antwoorden als iemand je wat vraagt. En ook de verbinding leggen tussen jouw contacten en de iemand die jou vraagt of je wellicht iemand kent die haar zou kunnen helpen. Een link leggen tussen 2 personen, kleine moeite, groot plezier.

Digitaal
We verbinden ook via het wereldwijde web. Schreven we vroeger nog lange brieven naar penvriendinnetjes aan de andere kant van de wereld, tegenwoordig Skypen, chatten we of hebben we contact via Facebook en/of Hyves. En de telefoon overleeft al deze nieuwe manieren van verbinden, al ontwikkelt deze zich ook steeds verder en hebben we de wereld gewoon bij ons.

Samen
Uiteindelijk hebben we elkaar allemaal nodig. Samen zijn we één grote aaneengeschakelde keten van mensen met ieder zijn eigen kennis en vragen. Zouden we dan ook samen in verbinding met elkaar kunnen staan en er allemaal gelukkiger van worden? Ja dat denk ik wel, als je het wilt lukt het. Dan ben jij misschien de ontbrekende schakel die het geheel weer bij elkaar brengt.

Een kaartje…
Er worden steeds meer digitale kaarten aan elkaar gestuurd en toch vinden we het allemaal nog steeds leuk om in deze periode een kerstkaart op de mat te vinden. En die kaart, die bestaat al heel erg lang en zal zich ook zeker handhaven in deze moderne wereld.

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s