Hoe zet jij jouw Persoonlijk Kapitaal in?

Een paar weken geleden zat ik het boek “Laat jezelf zien” van Judith Webber te lezen. Wat een inspiratie heeft dat me gegeven. En inzichten!

Tijdens het lezen heb ik veelvuldig het boek aan de kant moeten leggen. Even de opgedane inspiratie opschrijven. En zo ging het keer op keer. Dat heb ik overigens vaker als ik een boek lees. Dan schieten mij allerlei dingen te binnen waar ik iets mee kan of wat ik niet mag vergeten. Er liggen inmiddels post-its op meerdere plaatsen in het huis, zodat ik ze altijd snel bij de hand heb. Daardoor kan ik het ook loslaten en lig ik niet meer wakker van een idee.

Persoonlijk Kapitaal
Terug naar het boek. Waar in het boek ik de inspiratie opgedaan heb weet ik niet meer. Ik weet wel dat ik heb besloten om te gaan werken met Persoonlijk Kapitaal® (PK). Wat je ook geleerd hebt in het verleden of wat je ook leuk vindt, het draait erom hoe jij jouw Persoonlijk Kapitaal® (PK) gebruikt, inzet of toepast. Het draait niet alleen om kennis, het is een mix van opvoeding, opleiding, levens- en werkervaring, je passie en kracht, karaktereigenschappen, verborgen talent en potentieel. Al deze dingen bij elkaar maken wie jij bent en wat je in je mars hebt. En nog belangrijker, wat jij kunt betekenen voor jezelf, een werkgever of wie dan ook.

Luisteren naar je hart
Vaak laten we ons leiden door onze opleiding en opvoeding, totdat we voldoende levens- en werkervaring hebben omdat ook mee te laten wegen bij onze keuzes. Waar we vaak aan voorbij gaan zijn de dingen die we écht leuk vinden, waar ons hart ligt. Door meer naar ons hart te luisteren en te handelen komen er ineens andere talenten of mogelijkheden boven tafel. De keuzes uit het verleden zijn daardoor niet verkeerd. Alle stappen die je zet (bewust, onbewust, vrijwillig of gedwongen) dragen bij aan jouw ontwikkeling.

Meer plezier
Volg je hart eens wat vaker, keuzes die hieruit voortvloeien zijn keuzes die goed voelen. En bij deze beslissingen en de acties als vervolgstap hierop heb je vaak plezier. Iets met plezier doen laat je stralen. Met als resultaat dat de mensen om je heen hier ook plezier aan beleven en wellicht zelfs vragen wat je gedaan hebt, wat je anders doet. Iedereen kan het ook doen, hetzelfde ervaren en ook gaan stralen!

Blijf je zelf dus ontwikkelen, breid je PK uit en het belangrijkste volg je hart en doe wat je leuk vindt. Heb plezier in het leven en straal!

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hoe zet jij jouw Persoonlijk Kapitaal in?

  1. Wat mooi Sandra dat je zoveel inspiratie uit m’n boek hebt gehaald en ik ben het natuurlijk allemaal roerend met je eens! Straal met je verhaal en Laat jezelf zien!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s