Hoe groen is jouw gras?

Ik hoor regelmatig om me heen mensen (mannen én vrouwen) praten over wat ze graag zouden willen. Een andere baan, een andere auto, minder werken, een begripvolle werkgever, meer inkomen en zo kun je er zelf vast ook nog wel een paar bedenken. Wat ik me afvraag is of dit écht is wat ze willen. Mijn mening is van niet.

Bij anderen
We kijken allemaal graag naar wat we niet hebben. Het gras is bij de buren altijd groener, terwijl jouw eigen grasveld in jouw ogen gelig, een beetje verdord oogt. We willen veel, we willen meer, we willen anders, alleen we wachten tot het ons komt aanwaaien. Nou vergeet het maar, de wind waait altijd de andere kant op.

Zelf was ik in het verleden ook wel een beetje zo, ik wilde wel het een en ander, alleen wachtte op het juiste moment. Dat juiste moment komt nooit, het is er namelijk altijd al. Het moment is altijd juist, alleen jij durft niet of doet het niet.

Doen
Een jaar geleden heb ik het gewoon gedaan, ik ben met mijn eigen bureau gestart. Ik heb een plan gemaakt en ben aan de slag gegaan. Er zijn nog heel veel dingen die ik wil, mijn lijstje is lang en als er iets aan de ene kant af kan, want gerealiseerd, dan zet ik er vaak wel weer wat bij aan de andere kant. Dat is niet erg, het is juist fijn. Ik kijk naar de toekomst en wat er allemaal nog gaat gebeuren.

Besef
Ik kijk ook af en toe terug. Want dat gras bij de buren is net zo groen als bij mij. Dat komt doordat ik ben gaan beseffen wat ik al wel heb en wat ik heb mogen doen.
Nou zullen anderen zeggen dat je niet om moet kijken, maar vooruit. Dat ben ik ook wel met ze eens, alleen hoeft het één het ander in dit geval niet te bijten. Door te beseffen wat je bereikt hebt zie je ook dat het echt kan, als je het maar doet. Niet praten, want dan blijf je praten en kom je er nooit.

Geniet van wat je hebt en ga voor wat je wilt!

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Balans, Doelen/wensen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Hoe groen is jouw gras?

  1. Mark zegt:

    Veel succes met je eigen groene gras!

  2. Ellen Borst zegt:

    Helemaal mee eens Sandra!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s