OnderscheidenKijkend naar Koninginnedag kom ik terecht in mijmeren over Koninginnedag in mijn schooltijd. De meeste herinneringen heb ik aan Koninginnedag op mijn lagere school in Hoevelaken. Daar was het vaste prik dat de jeugd om 6 uur ’s morgens (moet je nu niet meer mee aankomen) het dorp wekte. Bij ons in de straat is dat ook wel eens gedaan door buurjongens met een disco die ze dan buiten zetten en ieder nieuw liedje ging de volumeknop iets verder open. Totdat de hele buurt buiten stond te swingen met een kop koffie in de hand. De kleintjes reden door de wijk met blikken aan de fiets en als je de deurbel niet uitgezet had dan had je dus pech, plakbandje erop en hij bleef gaan.

Eensgezind
Nederland kleurt oranje met Koninginnedag, scholen vieren het alle kinderen, wijken organiseren barbecues, winkelcentra en stadscentra maken er een compleet feest van met vrijmarkt, kleedjesmarkt, veel terrassen en muziek.
Ook de plaatsen waar de koninklijke familie het feest meeviert is helemaal ondergedompeld in oranje. Met Koninginnedag is de eenheid van Nederland fantastisch, net als met grote wereldwijde evenementen als de WK voetbal of de Olympische Spelen.
Allemaal gelijk en er zijn er altijd een paar die opvallen, die zich onderscheiden. Zij die durven opvallen en die dan ook vaak de aandacht krijgen, mits ze op de juiste manier onderscheidend zijn.
Afwijken van de algemene standaard, dat vinden wij in Nederland eng. We willen graag anders zijn, willen dingen soms anders dan standaard of traditioneel en toch….

Anders
Toch doen we het niet, want ja we willen graag weten wat we kunnen verwachten. We willen zekerheden, alleen wat is er zeker in het leven? Dat is heel weinig.
Er is een mooie oneliner die zegt dat ‘als je doet wat je altijd deed, zul je krijgen wat je altijd kreeg’. Oftewel wil je dingen anders, doe ze dan anders of stap af van de traditionele manier van doen. Dan zul je ook anders ontvangen.
Het zal niet altijd direct effect hebben, zolang je echter je zelf gekozen pad blijft volgen en er hard voor werkt zal het met de tijd effect hebben.

Onderscheiding
Op Koninginnedag (of eigenlijk de dag ervoor) worden mensen die dingen anders hebben gedaan en daarmee iets bijzonders hebben bereikt of gerealiseerd onderscheiden. Zij onderscheiden zich gedurende lange tijd in de maatschappij en ontvangen hiervoor een onderscheiding.
Mijn moeder is zo’n vrouw. Het is nu acht jaar geleden dat zij een onderscheiding mocht ontvangen voor het werk dat zij vanaf haar jeugd voor de maatschappij en werkgever had gedaan. Als dochter ben ik daar best trots op.

Doen wat je leuk vindt
Zij heeft mij en mijn zusje ook meegegeven dat je niet op hoeft te gaan in de massa of moet doen wat iedereen doet. Nee, wees jezelf, volg je hart en doe wat je doet met volle overgave.
En dat is waar ik sinds begin 2010 mee bezig ben. Doen wat ik leuk vind en niet alleen maar waar ik goed in ben. Het is inderdaad niet altijd even makkelijk, het is wel veel leuker en geeft meer voldoening en ook niet onbelangrijk veel minder stress.

Wat houdt jou tegen om te doen wat je echt leuk vindt? Vertel het me en wellicht kan ik je een stap verder helpen.

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Balans, Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Onderscheiden

  1. Remko zegt:

    Sandra, wat een leuk verhaal. Krijg zowaar een grote glimlach van herkenning. Ook voor mij was 2010 het jaar van eye-openers en verandering. In mijn geval kwam het neer op meer leven vanuit je hart. Heb lef, durf te veranderen. If you wil change, everything wil change for you!
    Remko.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s