Wat wil ik?


We komen allemaal puur en onbevangen op deze wereld. Door alles wat we meemaken en doen ontwikkelen we ons. Op een gegeven moment komt de vraag bovendrijven: wat wil ik?

Verwachtingen
Best een lastige vraag, moeilijk te beantwoorden. Voor het vinden van het antwoorden laten we allerlei zaken meewegen. Eén van de grootste is ‘verwachtingen van anderen’. Ja, inderdaad van anderen. Dat is mij ook overkomen. Je kunt dit goed of maak gebruik van dat of of en nogmaals of. Vooral op jonge leeftijd laten we ons hierdoor beïnvloeden. Logisch en ook niets verkeerds aan. Een andere punt van beïnvloeding is financiën, want je wilt bepaalde dingen kunnen doen of iets kunnen kopen. Wie zegt dat geld niet gelukkig maakt die liegt. Laat die persoon maar eens een maand (of drie) zonder geld leven en voor zichzelf zorgen. Dat is zwaar, geen pretje en je bent zeker niet gelukkig. Geld is een onderdeel van het geheel, net als gezondheid.

Wachten tot …
Stel je eens voor. Je gaat met pensioen en denkt ‘nu begint het leven’ of ‘nu ga ik genieten’, dat klopt toch niet. Als ik zie hoe jong sommige mensen overlijden of bijvoorbeeld net na hun pensionering, dan raakt me dat. Zeker als je de mensen kent en die uitkijken naar hun pensionering omdat ze dan kunnen gaan ‘genieten’. Te laat!!
Dan kun je wel bakken met geld verdiend hebben, als je niet uitgeeft of niet meer kunt uitgeven, dan heb je dus mooi voor niets gewerkt. Oké, voor de achterblijvers.

Trieste situatie
68% van de mensen werkt voor het geld, niet omdat ze het leuk vinden. 70% van de werknemers is niet tevreden (ooit ergens gelezen), waarvan dan 24% ook nog eens lichamelijke klachten heeft. Hoor jij bij deze groep? Vraag je dan eens af waarom je nog doet wat je doet. Ik vraag me overigens zelf een beetje af wie van mijn vrienden, bekenden en familie in deze situatie zitten. Ze zullen het waarschijnlijk niet zo snel vertellen, maar toch…

Leuke dingen doen, niets mis mee!
Ga iets doen wat je leuk vindt! Misschien weet je niet wat je leuk vindt, probeer er dan achter te komen. Dit kun je zelf doen, met vrienden of met een externe partij, mij bijvoorbeeld. De laatste is wel de meest objectieve, staat verder van je af en laat persoonlijke zaken niet meewegen in je ontdekkingstocht. Uiteindelijk kom je vanzelf op je eigen pad terecht. Een superleuk levenspad wat helemaal bij jou past. Durf te vragen en je krijgt meer dan je van tevoren verwacht had.

Weet je wat je leuk vindt, ga daar dan mee aan de slag. Uitwerken wat je er voor nodig hebt om te bereiken wat je wilt. Dit kan een opleiding zijn, geld (ja, dat ook), verhuizen, misschien zelfs wel een scheiding. Soms is het eerst een stapje terug voor je stappen vooruit kunt zetten. Maak een goed plan met een tijdsindeling, wanneer wil je waar staan. Hou het einddoel in de gaten en werk er stap voor stap naartoe. Vergeet niet om de successen op je pad te vieren, hoe klein ze ook mogen zijn. Zorg dat het leuk is en blijft!

Eng
We hebben allemaal tot op zekere hoogte angst voor het onbekende. Het gaat er om in hoeverre je dit je leven laat bepalen en of je angsten wel echte angsten zijn. Als je op zo’n punt staat vraag dan eens aan jezelf ‘wat is het ergste wat er kan gebeuren als ik dit zou doen?’. Het antwoord is vaak verrassend. Laat je niet misleiden door iets wat alleen in je hoofd bestaat.
Onderzoek, bepaal, kies en ga ervoor! Maak jouw leven gewoonweg leuk!!

Don’t dream your life, live your dreams!

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Balans, Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s