De deur kan altijd verder open!


Het is alweer een tijdje geleden dat ik een blog geschreven heb. In de afgelopen 1,5 maand is er dan ook veel gebeurd, waardoor mijn prioriteiten even anders lagen.

Nu niet meer, nu ben ik weer lekker bezig met het realiseren van mijn dromen en doelen. Ik vind het zo leuk en boeiend om vrouwen en mannen te begeleiden bij de bewustwording van hun Persoonlijk Kapitaal en daarmee ook te helpen bij een stuk persoonlijke ontwikkeling. Uiteindelijk hebben we allemaal een ideaalbeeld voor onszelf in het hoofd. Als je bij voorbaat al gaat denken dat je dat niet haalt, dan kan ik je nu vast uit de droom helpen………je gaat het absoluut niet halen. Het gaat dus om de mindset! Focus op je einddoel en maak desnoods de olifant wat kleiner door tussendoelen te creëren. Als je die één voor één realiseert dan haal je dat doel echt wel!

Iedereen wil werk doen wat leuk is. Alleen doen we dat werk ook? Uit onderzoek is gebleken dat 65-70% werkt voor het geld en niet omdat het werk leuk is. Als het geld geen issue zou zijn, dan zouden ze heel ander werk doen. Denk bijvoorbeeld aan vrijwilligerswerk of meer meehelpen op de school van de kinderen.
Wanneer je werk doet wat je leuk vindt, vind je het dan nog erg als je 2 jaar langer door zou moeten werken tot je pensioen? Nee, dat is dan geen probleem meer. Ik laat even zwaar lichamelijk werk buiten dit verhaal, want als het wel leuk vindt wil je vaak nog wel door, maar kan het lichamelijk niet meer.

Sinds ik bezig ben met doen wat ik leuk vindt en met mijn dromen en doelen aan het werk ben, ervaar ik minder tot geen stress, zit ik lekker in mijn vel en de vrijheid die erbij komt………fantastisch! Dat het inkomen dan in eerste instantie iets minder is dan wat ik gewend was, is geen probleem. Dure lunches in het restaurant op kantoor zijn voorbij, de kilometervergoeding was niet toereikend t.o.v. het verbruik (laat staan het onderhoud) en zo zijn er meer dingen die meespelen. Het is dus een kwestie van keuzes maken. En kiezen voor meer vrijheid, een beter gevoel waren de eerste dromen die ik had. De deur stond eerst op een kier en staat nu wijd open! Eerste doel gerealiseerd. Op naar de volgende!

En hoe ver staat de deur bij jou open? Het is aan jou….

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s