Wat doe jij?

Er wordt mij regelmatig gevraagd wat ik doe. Als ik dan antwoord dat ik coach ben, dan krijg ik vaak reacties als “jij ook al” of “dat doet tegenwoordig iedereen”. Begrijpelijk, want er zijn er ook veel. Als ik antwoord met personal developer, dan zijn de reacties anders. “Vertel er eens wat er meer over” hoor ik dan vaker en het gesprek is geopend.
Waarom heb ik dan hiervoor gekozen? Heel simpel, ik hou me bezig met de ontwikkeling van mensen. Wat is er anders als je het vergelijkt met coaching? In mijn ogen is het de benadering. Ik zoek naar de kracht van iemand, naar iemands passie.

Ik zoek, zoals eigenlijk bij de meeste dingen in mijn leven, het positieve. Wat ik belangrijk vind is te weten waar iemand trots op is geweest de afgelopen tijd. Dit kan kortere of langere tijd zijn, hangt van het gesprek af. Daarmee is de toon van het gesprek direct anders. De klant ziet het zelf ook zo, voelt zich meteen anders, heeft niet het gevoel vanuit tekortkoming of falen tegenover mij te zitten.

Hoe fijn is het om vanuit dat startpunt een traject in te gaan! Na het eerste gesprek heeft iemand al een lekker gevoel en zin om er mee aan de slag te gaan.
Dit betekent niet dat het struikelblok waar iemand mee zit niet wordt besproken. Ook dat is belangrijk, het herkennen van het ontstaan hiervan is onderdeel van het ontwikkelplan. Met als resultaat dat dit in de toekomst eerder herkend wordt en het, in de meeste situaties, niet meer zover komt. Waarom ‘in de meeste situaties’? We zijn mensen en zullen echt nog wel eens in die valkuil stappen, nietwaar?

Even terugkijken dus en daarna vooral vooruit kijken en een pad creëren. Dat kan op vele manieren, puur op schrift, door een foto ergens op te hangen, door te tekenen, maar bovenal door het zichtbaar te maken voor jezelf. Het einddoel en het pad er naartoe zijn beiden belangrijk. Het pad kan soms best een omweg maken doordat er boeiende zaken op het pad komen die te leuk zijn om links te laten liggen. Gewoon doen en inpassen. En bij twijfel…..beter om niet te doen. Het volgen van het gevoel is hierbij cruciaal. Voor vrouwen vaak verder ontwikkeld dan bij mannen, maar het is er bij beiden. Wat wel vaak gebeurt is dat het verstand dan de boventoon neemt en eerst alles beredeneerd wordt alvorens een keus te maken (geld, mening van anderen en dergelijke redenen zijn veel gehoord). En later gaat het dan toch knagen. Ik laat dan vaak de voor’s en tegen’s opschrijven, dat is bijna altijd voldoende. Mooi om te zien hoe je iemand inzicht kan geven en vooral ook tools voor toekomstige situaties kunt meegeven. Het allerleukste is om na afloop te horen of te zien dat het goed gaat met iemand. Dat iemand zijn of haar eigen pad aan het volgen is, fantastisch!

Dat is wat ik doe!

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s