No balance, no power

In het Engels klinkt het zoveel krachtiger en die kracht mag er wel een beetje achter zitten. Het is een hele ware uitspraak, je mist namelijk de kracht als je niet in balans bent.

Je zit dan niet lekker in je vel, bent sneller geïrriteerd en nog wat van die dingen. Dit overkomt iedereen en ook weer iedereen gaat er anders mee om. Voor mij betekent dat even gas terug nemen, lijstjes maken en overzicht krijgen. Zo kom ik weer in balans, krijg ik weer rust en vind ik weer overal inspiratie. Wat ik ook heerlijk vind is om dan naar buiten te gaan, te bewegen en zo mijn hoofd leeg te krijgen.

Soms duurt het een dag, soms wat langer. In het verleden had ik de neiging om de signalen te negeren en gewoon maar door te gaan. Gevolg was wel dat er minder uit mijn handen kwam en wat eruit kwam gewoon niet goed genoeg was (althans in mijn ogen 😉 ).
Tegenwoordig zie ik het beter aankomen en pak ik gewoon een dag voor mezelf als het nodig is. Dan neem ik de ochtend om mijn hoofd leeg te maken en ’s middags zie ik alles weer helemaal helder.

Er zijn genoeg mensen die blijven doorgaan. Dat vind ik knap, al kan ik soms aan de ogen zien dat het niet zo goed met ze gaat als ze zich voordoen. Soms kun je helpen, vaak willen ze dat niet. En hoe verrassend kan het dan zijn als je een tijd later hoort dat iemand thuis zit met een burnout. Want dat kan er gebeuren als je te lang uit balans bent.

Iedereen heeft balans nodig in zijn leven. Ga maar eens op een evenwichtsbalk of op een omgevallen boom in het bos lopen. Ben je er met je hoofd niet bij dan is de kans groot dat je er vanaf valt. Het is een kwestie van weten waar jouw balans zit en belangrijker nog, wanneer je uit balans dreigt te raken. Teveel willen, teveel aan je hoofd hebben en geen fouten durven maken zijn een paar van punten die velen zullen herkennen. Herken het en leer hoe je de balans weer terug kunt brengen. Balans geeft kracht!

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Balans, Inspiratie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s