Doen wat je leuk vindt of leuk vinden wat je doet?

buiten de lijntjes kleuren en doen wat je leuk vindt!Iedereen groeit op en kiest op basis van achtergrond, familie en waar je goed in bent een opleiding. En als je klaar bent gestoomd om in loondienst te gaan, dan ga je doen waar je voor geleerd hebt. Althans de meesten.

Leren om in loondienst te gaan
Ik heb het bewust over klaargestoomd worden om in loondienst te gaan, omdat ik denk 95% van de opleidingen in Nederland dat doet. Als het anders is hoor ik het graag, dit is mijn ervaring en mijn mening. Heel jammer dat dit zo is, want er zijn zoveel ondernemende mannen en vrouwen die graag de vleugels uitslaan en voor zichzelf willen beginnen. Als hier in de opleidingen al aandacht aan besteed zou worden, wauw dan zou het ondernemersklimaat nog interessanter worden.

Nu weer terug naar de loondienst en gaan doen waar je voor geleerd hebt. Aan het werk en wellicht een stapje omhoog na een tijdje en natuurlijk bijblijven op je vakgebied. Cursussen of na/bijscholing, ervoor zorgen dat de nieuwe ontwikkelingen niet aan je voorbij gaan. Vakgerichte ontwikkeling dus.

Buiten de lijntjes…
Kijk jij ook wel eens verder dan jouw vakgebied? Buiten de lijntjes kleuren willen sommigen wel, alleen hoe en wat zegt je werkgever ervan. Je ontwikkelen is prima, alleen als de werkgever het betaalt dan wel graag een cursus/opleiding die je direct kunt gebruiken. Nee, dan een cursus op een heel ander vakgebied. Simpelweg omdat je interesse hebt gekregen in bijvoorbeeld marketing terwijl je in het magazijn werkt of een technicus die zijn creativiteit kwijt wil in het ontwerpen en bouwen van websites.
Vaak is het zo dat de werkgever daar niet echt oren naar heeft. Want je doet het werk dat je doet toch goed, waarom zou je iets anders willen.

Het antwoord is simpel: omdat je het leuk vindt!

Volg je hart
Doen wat je leuk vindt zorgt voor minder stress, geeft je een goed humeur en als je het bij je huidige werkgever kunt doen, dan blijf je in ieder geval behouden voor het bedrijf. Het allerbelangrijkste is dat jij je hart volgt! Iets wat je leuk vindt daar ga je voor, je zoekt het op, je verlegt je grenzen om de dingen voor elkaar te krijgen.
En zeg nou zelf, het is veel fijner om iedere dag met een glimlach op te staan, te gaan werken en ook weer met dat gevoel thuis te komen.

Werkgevers zullen de komende periode te maken krijgen met een grote groep medewerkers (geboren in de eerste jaren na WOII) die met pensioen gaat. Naar verwachting zal er ook een verschuiving van een werkgeversmarkt naar werknemersmarkt plaatsvinden. Een erg boeiend proces. Hoe ga jij daar voor jezelf gebruik van maken?

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Balans, Doelen/wensen en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Doen wat je leuk vindt of leuk vinden wat je doet?

  1. Goed artikel, het heeft mij in ieder geval aan het denken gezet!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s