Durf jij?

In 2010 ben ik gestart met mijn coaching & adviesbureau, weg comfortzone, hallo onbekende enge wereld. Het begint als een aanzienlijke zoektocht, zoeken naar mijn niche, met persoonlijke ontwikkeling als middelpunt. Na 2 jaar is het me opgevallen dat het merendeel van de mensen werkt omdat het ‘moet’ en dan nog niet eens werk doen dat ze leuk vinden. Voor mij is dat zo cruciaal geworden, dat je doet of gaat doen wat je leuk vindt. Dat verdien je!

Vertel me eens heb jij je wel eens druk gemaakt over de mogelijke 2 extra jaren doorwerken tot je pensioen? Als je die vraag met ja hebt beantwoord, dan is de kans heel groot dat je iets doet wat voor je gevoel moet en wat je waarschijnlijk niet (meer) leuk vindt. Je bent ook bezig met wat je na je pensioen gaat doen. Weet jij hoeveel jaren je dan nog krijgt en in wat voor conditie je dan bent? Nee, dat weet niemand. Daarom is het zo belangrijk dat je nu je hart al gaat volgen.

Natuurlijk begrijp ik ook wel dat geld een drijfveer is om soms dingen te doen die minder leuk zijn. Ik heb inmiddels wel ervaren dat je met minder geld ook heel goed kunt leven. Je koopt bewuster, waarmee ik bedoel dat je vooral de overbodige dingen weglaat. Het mooie is wel dat als je minder geld hebt en wel doet wat je leuk vindt, het stressniveau een stuk minder is. Dat kun je met het vele geld sowieso niet kopen.

Minder geld is overigens in veel situaties een tijdelijke zaak. Het gaat erom wat voor jou belangrijker is. Doen wat je echt leuk vindt of je aanpassen aan je omgeving?

Waar sta jij? En waar wil je staan over 5 of 10 jaar?
Het kunnen best heftige vragen zijn om te beantwoorden. Je wordt uiteindelijk gevraagd om uit je comfortzone te stappen. Voor de één een makkelijk te nemen stap, voor de meerderheid toch wel moeilijk. Ga dan eens praten met een personal coach of een personal developer. Een investering in jezelf, dat ben jij vast wel waard.

Durf jij de stap te zetten en je hart te volgen?

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s