Doe jij al mee?

Het groeit als kool en iedere ochtend ben ik weer verrast om te zien hoeveel mensen mijn prikborden hebben gevonden. Nieuwe volgers, mensen die mijn plaatjes leuk vinden en zelfs op hun eigen prikbord plaatsen.

Wat het is? Pinterest!
Velen hebben hebben al een digitaal prikbord. Laatst zag ik zelfs iemand die meer dan 500 boards heeft…….lijkt me een dagtaak om dat bij te kunnen houden. Een tijdje terug heb ik al een blog geschreven over het ‘pinnen’ van je dromen. Dat hoeft niet langer op de koelkast, het kan nu ook digitaal.

Er komen regelmatig vragen op mij af van zelfstandigen en bedrijven. Ze vragen zich af wat het voor nut heeft om als bedrijf te gaan ‘pinnen’. Eigenlijk is het antwoord simpel, je zichtbaarheid vergroten net als andere social media.
Door vanaf je website afbeeldingen te ‘pinnen’ krijg je niet alleen de afbeelding die op je prikbord verschijnt. Ook een link naar de website wordt vermeld.

Er is meer!
Je kunt speciale aanbiedingen plaatsen, prijsvragen creëren en dus de interactie op de prikborden vergroten. Plus dat het aantal bezoekers naar je website groeit en daarmee ongetwijfeld ook de omzet.
Pinterest verleidt gebruikers met plaatjes en niet met praatjes. Gegroepeerd zoals jij dat wilt.

Ook leuk is dat je kunt zien wie er afbeeldingen van jouw website heeft ‘gepind’. Door te gaan naar www.pinterest.com/source/you-coaching.nl (zet achter de laatste / je eigen website) krijg je alle afbeeldingen te zien die gepind zijn vanaf je website, incl. de ‘pinners’.

Dit biedt natuurlijk weer allerlei mogelijkheden. Gerichter afbeeldingen kiezen, volgers uitdagen om een afbeelding te pinnen en zeker ook de kans op zaken doen. Afhankelijk van wat de pinner bij de afbeelding neerzet kun je er actie op ondernemen.
Maak dus je eigen plan voor Pinterest! Wil je hulp, dat kan, ik help je graag.

Relevant blog: Pin je droom op Pinterest!

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Social Media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s