It’s all living!

Het draait allemaal om leven, jouw leven.
We hebben het allemaal over werk, over sport, over vrije tijd om alles maar in hokjes in te kunnen delen. Het hele leven wordt ingedeeld in stukjes, volgens het ‘geldende’ stramien. En zo leven we het leven dat door anderen is bedacht en ingekaderd. Bedrijven bedenken een werkdag duurt van 9 tot 5 (ooit lang geleden bedacht), als je sport dan beweeg je genoeg, als je volgens de regels van het Voedingscentrum eet dan eet je gezond.

En wie bepaalt dat jij volgens al die regels ‘moet’ leven? Juist, dat bepaal je zelf. Ben jij geen ochtendmens dan kies jij of je je aanpast of dat je wat langer zoekt naar een werkdag of werkstijl die wel bij jouw leven past. Fiets jij naar je werk of ben je thuis voor de kinderen en iedere dag bezig met het huishouden dan beweeg je waarschijnlijk meer dan genoeg. Oh, en die voedingsregels, die zijn jaren geleden bedacht en of ze met de tijd zijn meegegaan…. ik weet het niet. Het gaat om jouw leven, jij bent de regisseur.

Vandaag kreeg ik eerst een spreuk van Richard Branson onder ogen (zie afbeelding) en daarna las ik een blog over iemand die naar Santiago de Compostella was gelopen (800km). Beiden hebben op hun eigen manier te maken met het leven. Die van Branson is duidelijk en zal ongetwijfeld ogen openen. Het gaat allemaal om het leven, jouw leven!

Het blog vertelt over het ontdoen van overtollige en onnodige bagage of ballast. Een rugzak waar je meer in hebt zitten dan je eigenlijk nodig hebt en die na 3 dagen lopen al laat merken dat er teveel in zit. Als je dat vergelijkt met het leven dan hebben we allemaal een rugzak. Iedere dag stoppen we wel iets in de rugzak. Zo wordt de rugzak steeds iets zwaarder, want het is moeilijk om er iets uit te halen en los te laten. Wil jij lucht en ruimte in je leven en voelt de rugzak te zwaar aan, ga dan eens opruimen. Bepaal voor jezelf wat er echt toe doet in je leven, wat je nodig hebt en waar je naar toe wilt.

Er is een enorme druk komen te staan op veel mensen die in hun ogen moesten voldoen aan de verwachtingen van anderen en hun eigen verwachtingen en wensen overboord hebben gegooid. Ze lopen op hun tenen, hebben een bijna onbetaalbare hypotheek en zo is er meer te bedenken. Terwijl het gaat om het leven zelf, zoals Richard Branson aangeeft.
Wat wil jij met jouw leven? Dat is de eerste en belangrijkste vraag. Daarna ga je een pad creëren naar dat doel toe. Een pad met vallen en opstaan, met fouten en successen, maar bovenal jouw pad, jouw leven!

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Balans, Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s