Verbondenheid en vrijheid

Twee duidelijke verschillen die zich vandaag, op Prinsjesdag, weer duidelijk lieten zien. Veel Nederlanders voelen zich op dagen als vandaag verbonden met elkaar, het land en de Koninklijke familie. Tegelijkertijd zien we de uitbundige vrijheid naar voren komen als vlak voor de bordesscene de dranghekken worden weggehaald en iedereen zich naar voren spoed om achter het hek van Paleis Noordeinde plaats te nemen om weer zo dicht mogelijk bij de Koningin en haar familie te komen, wederom op zoek naar verbondenheid.

In het dagelijkse leven doen we eigenlijk weinig anders. We willen ons graag verbonden voelen met vrienden, familie, collega’s en andere mensen uit de naaste omgeving. Daarnaast willen we de vrijheid om onze eigen keuzes te maken. Althans dat willen we wel, velen laten zich echter beperken en laten zich gebonden zijn door andere zaken. Ook ik heb dat gedaan en laat het zo af en toe nog steeds gebeuren.

Vrijheid is leuk en tegelijkertijd eng en spannend. Iedereen zoekt zijn eigen mate van vrijheid op. In dromen zie je dat belemmeringen ineens wegvallen, dan durven velen ineens te gaan voor wat ze echt boeiend vinden, wat ze écht leuk vinden. Het wordt wel eens besproken met goede vrienden of de partner, toch zijn die vaak bevooroordeeld en weinig objectief. Naar een objectief iemand toestappen, een coach bijvoorbeeld, is een stap die velen niet zetten. Terwijl het wel een stap kan zijn naar die vrijheid.

Om de stap kleiner te maken en meer vrijblijvend ben ik gestart met Walk&Talk. Tijdens een wandeling in een groep van 1,5 uur komen onderwerpen aan de orde die voor de deelnemers op dat moment van belang zijn. Kan een droom zijn, mag ook iets zijn dat iemand dwars zit. Adviezen worden gegeven op verzoek en geoordeeld wordt er niet. In de verbondenheid van de groep heeft iedereen de vrijheid om te zeggen wat hij of zij wil.

Meer info: Walk & Talk

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s