Alles of niets!

WP_000630

Je herkent het misschien wel. Van die dagen waarop je een hele waslijst aan to-do’s hebt en waarvan je bij voorbaat al weet dat een groot deel van de lijst niet gerealiseerd gaat worden. Zo heb ik die ook.

Prioriteit
Ik geef aan alle items op de lijst een geschat aantal minuten op die ik nodig denk te hebben. Soms gaat het goed, al komt het ook vaak voor dat ik de tijd van het volgende punt ook al gebruikt heb. Prioriteit geven aan ieder item kan dan helpen, ofwel nummeren.

Sneeuw
Zo ook vandaag. Lijstje gemaakt, paar telefoontjes plegen, kerstboom zetten, conference call en nog wat zaken. De middag is nu half om en waar ik dacht de boom in een uurtje op te zetten, heeft het me veel meer uren gekost. Lampjes waren stuk, althans een aantal in één snoer, dus nieuwe kopen. Maar ja, eerst sneeuwruimen voor je weg kunt, vind ik overigens niet echt een straf want sneeuw is gewoon superleuk! Kortom uren later kan ik eindelijk beginnen aan mijn conference call (net klaar) en tijd maken voor een aantal telefoontjes. De lijst voor vandaag was dus weinig waard, maar mijn flexibiliteit redt me uiteindelijk. Alle items op het lijstje zijn over een klein uurtje afgerond.

Ontwikkeling
In het verleden zou ik het veel lastiger vinden om hier mee om te gaan. Dan was het alles of niets, ik kon chagrijnig worden als het niet ging zoals ik wilde. Ik zou gebaald hebben van de sneeuw omdat ik met de auto weg wilde. Terwijl ik nu denk ‘wat een heisa om niets, gewoon aanpassen aan de omstandigheden’ ofwel tempo omlaag. In de afgelopen jaren heb ik geleerd om te gaan met zaken waar ik geen grip op heb. Deze ontwikkeling brengt me zoveel rust en ruimte, waardoor mijn lijstje uiteindelijk afgerond is voor de dag om is.

En morgen……een nieuw lijstje met dingen die ik af wil hebben en dingen die ook nog kunnen doorschuiven naar een ander moment. Waar het in het verleden vaker ‘niets’ was is het tegenwoordig bijna altijd ‘alles’.

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Balans, Inspiratie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s