Kerststress!

Kerststress

Heb jij er wel eens last van of last van gehad? Kerststress!

Sommige mensen zijn weken van te voren bezig met het plannen, uitnodigen en bedenken van het ultieme kerstfeest of kerstdiner. Vooral luxe, veel (te veel) eten en drinken horen hierbij.

Menigeen schiet in de stress bij de gedachte alles op tijd voor elkaar te krijgen. Sommige mensen melden zich ziek om de boodschappen te doen, wat is er mis met vrij nemen?, en genieten waarschijnlijk zelfs niet eens tijdens de kerst.

Waarom moet het allemaal zo veel en overdreven over de top? Is kerst niet het moment om gezellig met elkaar door te brengen, aandacht voor elkaar! En is één uitgebreide kerstviering niet genoeg? Ik krijg een beetje het gevoel dat veel mensen willen voldoen aan het beeld dat anderen van ze hebben. Tegen die mensen wil ik zeggen ‘blijf eens wat dichter bij jezelf, bij wat jij wilt en de mensen die dichtbij je staan’. Het kan ook klein en gezellig zijn, een grote pan soep, een pan stamppot, lekkere hapjes alles is mogelijk. Ben je met een grote groep, waarom verdeel je dan de taken niet? Zo kan iedereen genieten en heeft niet één (of twee) persoon de stress om alles te regelen.

Zelf vertik ik het om op kerstavond, 1e èn 2e kerstdag op pad te zijn. Beter gezegd om op alle drie de momenten op chique te ‘moeten’. Hoe gezellig is het om één van de dagen met vrienden door te brengen, lekker naar buiten te gaan, binnen bordspelletjes spelen en gewoon lol hebben met elkaar. Natuurlijk hoort eten erbij, net als op normale dagen en misschien een beetje extra.

Stress is iets wat je jezelf aandoet. Plannen en houdbare producten al wat eerder kopen helpt enorm. Maar stress heb je vaak ook omdat het iets is dat nieuw is, misschien een te moeilijk gerecht of misschien wel omdat je het helemaal niet leuk vindt om te doen maar er voor je gevoel niet onderuit kunt. Wie weet lopen meer mensen met hetzelfde gevoel rond en durft niemand het bespreekbaar te maken. Het is dus een kwestie van: wie durft!?

Hoe ga jij om met de kerststress? Geef jouw tips, deel ze met mij en de andere lezers.

Hele fijne en relaxte kerstdagen! Geniet van de kleine dingen en maak van 2013 een spetterend en mooi jaar!

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Balans, Inspiratie en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s