Nieuw jaar, nieuwe kansen!

2013Het is 1 januari 2013, een nieuw jaar, een jaar dat volgens de jaartelling van de Maya’s nooit zou zijn begonnen. Wat betekent dit?

In mijn ogen betekent dit nieuwe jaar een jaar vol kansen en mogelijkheden. Natuurlijk is de ‘crisis’ er nog, alleen hoe ga jij er mee om? Laat jij je door de crisis weerhouden om te doen wat je wilt doen of zie jij de kansen en mogelijkheden om er op jouw eigen manier een succes van te maken. Want naast kansen draait het ook om verantwoordelijkheid nemen. Als iedereen verantwoordelijkheid neemt voor zichzelf en wat je zelf kunt bereiken en bijdragen, dan kan er crisis zijn, maar ben je wel bezig met het realiseren van wat jij wilt. Dat zal misschien met wat minder geld zijn, alleen is geld het enige wat jou gelukkig maakt?

Geld is belangrijk in dit leven, want we hebben geld nodig om te kunnen leven. Het is belangrijker om stil te staan en verantwoordelijkheid te nemen voor waar je het geld aan uitgeeft. Aan de ene kant gooien we geld met gemak over de balk (ja dat gebeurt nog steeds!) en aan de andere kant klagen we dat we minder geld hebben. Ga eens bewuster om met je geld. Zelf heb ik gemerkt dat door niet meer 1x per week mijn winkelwagentje vol te gooien, maar bijvoorbeeld 2x per week boodschappen te doen ik bewuster leef. Ik geef minder geld uit, maar nog belangrijker ik gooi minder weg aan het eind van de week. En zo kan ik nog wel een aantal manieren bedenken.

2013 is het jaar van kansen, bewustwording en verantwoordelijkheid nemen.

Wat wil jij bereiken in 2013? Schrijf je wensen eens op, maar dat niet alleen……ga er mee aan de slag! En op je weg naar dat doel kom je ongetwijfeld verleidingen tegen. De één zal je adviseren deze links te laten liggen en je te focussen op je einddoel, ik vind het bij deze verleidingen belangrijk dat je je gevoel en hart volgt. Past het bij je, helpt het je op weg naar je doel? Waarom zou je het dan aan de kant laten liggen? Uiteindelijk komt iets niet voor niets op je pad, wellicht is het wel een kans die je nodig hebt om nog grotere doelen te bereiken. Ook hier zie je dat het draait om kansen (zien), kiezen (verantwoordelijkheid nemen) en doen wat goed voelt (bewustwording).

Ik wens je een kansrijk jaar, met mooie ervaringen, successen en voor heel veel plezier! Enne….vergeet niet te genieten van alles wat er op je pad komt!

Proost!

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s