Coachend Leidinggeven

coachend leidinggevenLeidinggeven is een vak en niet voor iedereen weggelegd. Coachend leidinggeven is nog een stapje hoger. Het lijkt moeilijker dan het is en tegelijkertijd is het een uitdaging. Hoe mooi is het als de mensen in jouw team goed zijn in hun werk en tegelijkertijd ook werk doen wat ze ècht leuk vinden. Velen doen het kunstje wat ze ooit hebben geleerd en verdienen zo hun geld. Of ze ook met veel plezier naar het werk gaan is een andere vraag. Hier ligt een enorme uitdaging voor leidinggevenden.

Aandacht
Zo wordt er in beoordelings- en functioneringsgesprekken vaak teruggeblikt, vooruitblikken en vragen wat iemand graag zou willen dat komt veel minder vaak voor. Ga als leidinggevende het gesprek aan en nog belangrijker zorg dat het gesprek gaande blijft met je medewerkers. Iedereen wil wat bereiken in het leven, vraag er eens naar en waarom iemand dat graag wil. Ook belangrijk is wat iemand tegenhoudt om het te realiseren en hoe je het wel kunt bereiken. Het is vaak een proces waarin de eerste stap het belangrijkste is. Kijk eens wat je als leidinggevende kunt doen om iemand verder te helpen. Geef oprecht aandacht aan de persoon (ongeacht functie en opleidingsniveau) en niet alleen aan het werk. Dit is belangrijker dan een procentje erbij…

Complex
Leidinggeven, en dan vooral coachend leidinggeven, is complex. Het is niet een kwestie van een knop omzetten. Een bewustwordingsproces als dit het heeft tijd nodig. Het ondersteunen van een team, de mensen faciliteren bij het najagen van hun persoonlijke doelen en team/bedrijfsdoelen is grote uitdaging. En tegelijkertijd zorgen dat ze hun kwaliteiten en mogelijkheden zo lang mogelijk inzetten voor het bedrijf. Sturen, bijsturen, motiveren en uitdagen! Deze manier van werken zal de komende jaren alleen maar belangrijker worden. De huidige werkgeversmarkt verschuift langzaam naar een werknemersmarkt. Dat betekent dat werkgevers die niet goed voor hun personeel zorgen dit zullen merken in het personeelsverloop.

Voorbeeld
In mijn werkzame leven heb ik veel leidinggevende mogen meemaken, allemaal verschillend. Het aantal dat naar mijn capaciteiten keek en vroeg zijn helaas maar op één hand te tellen. Een voorbeeld van iemand die begaan was met zijn mensen en keek naar de kwaliteiten was een manager die de leiding kreeg over een internationaal project. In een spontane reactie vroeg ik of hij voor mij ook geen leuke rol had binnen dat project. Hij zag mijn mogelijkheden op gebied van communicatie en organisatie en ik heb vervolgens 2 jaar lang een fantastische tijd gehad. Veel gereisd, veel geleerd, veel uren gemaakt, maar ook heel veel plezier gehad! Mijn capaciteiten werden gewaardeerd en ik werd ook vooral gestimuleerd om hier meer mee te doen. Ook werd ik uitgedaagd om zaken op te pakken waarvan ik twijfelde of ik het kon, maar waar hij het vermogen had om dat al wel te zien. En ja, natuurlijk werd er ook gewerkt aan verbeterpunten, dat hoort erbij.

Het benutten van je kwaliteiten en het uitbreiden ervan, jouw ontwikkeling dus, is mede afhankelijk van de capaciteiten van je leidinggevende. Idealiter heeft een leidinggevende alle kwaliteiten in huis om jou verder te helpen. Toch zal deze verschuiving in leidinggeven niet voor iedereen weggelegd zijn. Ondersteuning door HR of een externe coach kan een tijdelijke oplossing bieden. Uiteindelijk zal coachend leidinggevend echt meer opleveren dan  leidinggeven alleen.

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s