Vrouw en haar carrière

vrouw vs manVrouwen denken dat hun carrière na hun 40ste afneemt, stond er in de Vrouw in oktober 2012. Dit blijkt de uitkomst te zijn van een onderzoek. Waarom vrouwen dit denken begrijp ik niet. De meeste vrouwen, maar ook mannen, komen na hun 40ste meer in balans en worden zich meer bewust van hun kwaliteiten. En de kwaliteiten van vrouwen zijn zeker niet minder dan die van mannen.

Waarom bluffen mannen zich bij een gesprek over kwaliteiten er gewoon doorheen en zijn vrouwen eerder terughoudend en bescheiden over exact dezelfde kwaliteiten? Blijkbaar zit dit in het vrouwen-gen. Voordeel is wel dat vrouwen als ze op basis van deze kwaliteiten gekozen worden, ze deze vaker waar kunnen maken dan mannen, want mannen zetten zich in de basis op een hoger plan dan de werkelijkheid laat zien.

Zou het daarom ook zijn dat er minder vrouwen te zien zijn op televisie om mee te praten of hun mening te geven? Een issue wat op dit moment actueel is en afgelopen week ook onderwerp van gesprek was bij een aantal televisieprogramma’s. Er wordt gezegd dat vrouwen niet willen als ze worden uitgenodigd. Vrouwen willen zeker wel, alleen ze willen met respect behandeld worden. En kom op vrouwen, we laten ons toch niet door een beetje opgeklopt machogedrag aftroeven?

Dat de carrière van vrouwen boven de 40 verandert, dat klopt wel, maar het neemt zeker niet af. Het verdiept zich en door je bewust te worden van jouw kwaliteiten kun je veel meer dan je denkt. Laat zien dat je uitgegroeid bent tot een krachtige, zelfbewuste vrouwen met verstand van zaken op jouw vakgebied.

Ben jij een vrouw en wil jij jezelf met jouw deskundigheid beter profileren? Meld je dan voor 8 maart (internationale vrouwendag) aan op VIDM.nl als één van de 3000 vrouwelijke deskundigen.

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s