Verandering, spannend of eng?

change beliefVerandering roept bij veel van de mensen in eerste instantie weerstand op. Angst voor het onbekende houdt velen tegen om de mogelijkheden te zien die er kunnen ontstaan.

Vast
Ik hoor regelmatig dat iemand wel ‘iets anders zou willen’ of ‘niet tevreden is’. Als ik dan vraag waarom hij of zijn dan geen actie onderneemt, dan is dat vaak de onzekerheid en angst die regeert. Dat angst een slechte raadgever is weten we allemaal wel en toch laten we de angst de baas zijn. Ook ik heb daar wel eens last van, want er zijn nou eenmaal dingen die we belangrijk vinden en niet op willen geven. Gek genoeg blijkt wel dat als je het opgeeft of beter gezegd loslaat, dat er dan een situatie ontstaat waarin heel veel mogelijk is.

Het lijkt wel of er een deur is die klemvast zit en niet open wil. Vasthouden aan het bekend is veilig en vertrouwd. Hoe veilig en vertrouwd is iets als je aan hebt gegeven niet tevreden te zijn of iets anders te willen. Je zit in een comfortzone die prettig aanvoelt, maar niet  brengt wat je graag zou willen. Dat betekent dat je uit de comfortzone zult moeten komen. Dat is spannend en eng. Het is net of je op een weg rijdt, geen route weet en niet kunt zien wat er na de bocht is.

Open
Velen stappen hier terug, degene die wel de bocht om gaat….die komt nieuwe uitdagingen tegen, nieuwe mogelijkheden en kansen. Daar is het andere wat je misschien zoekt….

Weet je niet wat je zoekt, maak het dan inzichtelijk voor jezelf. Stel je zelf vragen, schrijf het op. Een andere manier is plaatjes die weerspiegelen die je aantrekken en die je leuk vindt uitknippen en opplakken (een soort moodboard maken). Maak ook inzichtelijk waar je weerstand zit of vandaan komt. Dat aanpakken geeft veel ruimte en brengt je verder.

Alleen of samen
Je kunt dit natuurlijk alleen doen, toch is hulp van buitenaf een goed idee. Een vriendin, collega of coach kan je hierbij helpen. De laatste is volledig objectief en heeft niets anders dan jouw succes als doel.

Over Sandra

Het is mijn persoonlijke missie om de verbinding bij en tussen mensen te realiseren. Door mensen te laten ontdekken wat ze écht leuk vinden, waar hun passie en kracht ligt en door hen bij hun werkelijke potentieel te brengen. Het pad dat ze van hieruit bewandelen laat ze maximaal profijt hebben van hun persoonlijk kapitaal.
Dit bericht werd geplaatst in Doelen/wensen, Inspiratie en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s